geng conaa

Nuffnang

Saturday, July 28, 2012

Ustaz Azhar Idrus | Mutiara Kata |


"Mana-mana bahagian aurat tubuh yang terdedah, bahagian itulah yang akan disambar oleh api neraka..."

-USTAZ AZHAR IDRUS
Sejauh ini aku melangkah..
meniti usia yg semakin menambah..
harap aku tabah dan takkan rebah..
menghadapi ujian dari ALLAH

Ustaz Azhar Idrus | Mutiara Kata |


"Tutup aurat tapi gaya menggoda diharamkan. Istilah ini dipanggil tergedik-gedik..."

-Ustaz Azhar Idrus
 

"Di bulan puasa afdal kita tweet utk mengingati ttg ibadat & perkara akhirat. Jgn ghairah tweet ttg juadah bbuka puasa, makruh..."

-Ustaz Azhar Idrus
 

"Kalau ditanya kita ada kekasih atau tidak, jawabnya ada. Rasulullah SAW ialah kekasih kita yang paling agung..."

-USTAZ AZHAR IDRUS
 
 
"Solat itu ringan bagi orang yang ambil berat. Solat itu berat bagi orang yang ambil ringan..."

-USTAZ AZHAR IDRUS
 
 
S: Apa tanda itu jodoh yang sesuai?

J: Bila kita tengok, hati rasa tenang.

-USTAZ AZHAR IDRUS


S: Apakh hukum kita sedekah tapi ditipu oleh pngemis?

J: Dapat 2 pahala iaitu pahala sedekah & pahala ditipu.

-USTAZ AZHAR IDRUS


Wednesday, July 25, 2012

Ustaz Azhar Idrus | Mutiara Kata |





"Kalau ditanya kita ada kekasih atau tidak, jawabnya ada.

Rasulullah SAW ialah kekasih kita yang paling agung..."


-USTAZ AZHAR IDRUS

"Kawan terbaik ialah ayah kita sendiri. Walaupun dia garang dialah kawan terbaik..."

-USTAZ AZHAR IDRUS
 

"Dalam islam tiada istilah 'perigi mencari timba'.
Kalau dah suka cakap je, baik lelaki mahu pun perempuan..."

-USTAZ AZHAR IDRUS
 

"Lebih baik pujuk hati IBU kalau ada buat salah daripada pujuk hati awek yang gedik nak dipujuk..."

-USTAZ AZHAR IDRUS
 
 

"Semua orang berhak berkongsikan kebaikan, sekalipun dia baru nak merangkak dijalan membaiki diri..."

-USTAZ AZHAR IDRUS
 

S: Afdal tarawih 8 atau 20 rakaat?

UAI: Buat 8 ke, 20 ke, molek belaka. Yang dok molek mu duk sibuk main facebook & twitter sampai TAK solat tarawih langsung!